top of page

Meevliegen

Het is helaas niet mogelijk een vlucht te reserveren, ook niet via e-mail. Daarnaast verkopen wij geen cadeaubonnen voor vluchten.

Een vlucht kan uitsluitend gepland worden op de dag zelf door ons te bellen.

 

Meevliegen op een reguliere vliegdag wordt op de dag zelf ingepland. Hiervoor kun je ons van mei tot en met oktober, op zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur bellen via +31 (0)6 387 666 38. Als wij die dag vliegen en een plek voor je hebben, spreken wij met jou een tijd af wanneer je diezelfde dag langs kunt komen om mee te vliegen. Nemen wij de telefoon niet op, dan vliegen wij die dag niet of is er helaas geen plek meer beschikbaar. Probeer het dan een ander weekend nog eens.

Je kunt bij de ELZC meevliegen van mei tot en met oktober op zaterdag en zondag. Wij vliegen uitsluitend wanneer het weer dat toelaat. Op regenachtige dagen en bij harde wind vliegen wij niet. 

  • Lierstart €55

  • Sleepstart €105 (incidenteel beschikbaar)

Hoe verloopt een vlucht?

Onze meest gebruikte startmethode is de lierstart. Hierbij wordt het vliegtuig aan een lange kabel de lucht ingetrokken. Vanuit stilstand versnelt het vliegtuig in enkele seconden naar 100 km/u, komt los van de grond en klimt in 30 seconden tot een hoogte van ongeveer 400 meter. Vanaf hier begint de zweefvlucht die, afhankelijk van de weersomstandigheden, 6 tot 15 minuten duurt.

 

Een andere startmethode waar wij som gebruik van maken is de sleepstart. Hierbij wordt het zweefvliegtuig aan een kabel achter een motorvliegtuig de lucht ingetrokken. Het motorvliegtuig klimt geleidelijk en zweefvliegtuig vliegt er rustig achteraan. Er verstrijken ongeveer 6 minuten tijdens het klimmen achter het motorvliegtuig. Hierna begint de vrije zweefvlucht die, afhankelijk van de weersomstandigheden, 6 tot 15 minuten duurt. In de totaal duurt de vlucht dan 12 tot 20 minuten.

De sleepstartmethode is niet standaard beschikbaar in verband met de inzet van het motorvliegtuig. Wanneer wij incidenteel op een vliegdag gebruik maken van de sleepstart, dan informeren wij je hierover aan de telefoon of op onze website (voor donateurs dagen).

 

In alle gevallen word je meegenomen door een ervaren zweefvlieger in het bezit van een vliegbrevet, die graag zijn of haar hobby met jou deelt.

Mocht je nog vragen hebben over het meevliegen, neem dan contact op via meevliegen@elzc.nl (reserveren niet mogelijk).

Contact

Wil je een keer meevliegen? Bel ons dan:

  • Wanneer: zaterdag en zondag in mei t/m oktober

  • Bellen: tussen 10:00 en 12:00 uur via +31 (0)6 387 666 38

  • Adres: Leiffenderhofweg 3, 6451 PR Schinveld

Voorwaarden

De volgende voorwaarden zijn van toepassing om mee te mogen vliegen:

  • Leeftijd: minimaal 7 jaar

  • Lengte: maximaal 1.95 m

  • Gewicht: maximaal 100 kg

Eens in een zweefvliegtuig meevliegen?

De ELZC biedt de mogelijkheid om een keer mee te vliegen in een zweefvliegtuig. Zo kun je een zweefvlucht zelf ervaren en de omgeving vanuit de lucht bewonderen. Op deze pagina vind je alle informatie over het meevliegen bij de ELZC.

bottom of page